Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Garancia

Garancia

Garancia-  ELÁLLÁS JOG:

Megrendelése során élhet a 17/1999. Kormányrendeletben részletesen rögzített feltétel nélküli elállási jogával. A szerződéstől, az áru átvételét követő 14 napon belül indoklás nélkül elállhat. Ebben az esetben az Eladó köteles a Vevő által kifizetett vételárat haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő harminc napon belül visszatéríteni. A Vevő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru kiszállításával kapcsolatban felmerült költségeket. Az Eladó követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.

Az elállási határidő a termék átvételekor kezdődik.

Írásban történő elállás esetén elégséges csak az elállási nyilatkozatot elküldeni 14 napon belül .
Az elállási jog téves megrendelés leadása esetén nem érvényesíthető.(pl.nem piros párnát vásárolt hanem rózsaszint vásárló. Ebbéli tévedés nem az eladót terheli és az árut ebben az esetben nem vesszük vissza. 

A vásárló az elállási szándékot az alábbi elérhetőségeken jelentheti be:

 

Hatályba lépett a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól a Kormány 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelete.

A mai nappal hatályát veszti az üzleten kívül a fogyasztóval kötött szerződésekről szóló 213/2008. (VIII. 29.) Korm. rendelet, és a távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet.

Az új rendelet főbb szabályai a következők:

  1. Részletes tájékoztatási kötelezettséget ír elő a jogszabály. A tájékoztatási kötelezettség kiterjed az elállás részletes feltételeire, illetve egy szabványelállási nyilatkozat átadására is, mely helyett természetesen saját nyilatkozattal is élhet elállási jogával a fogyasztó.
  2. Az elállási jog 8 munkanapról 14 napra bővül.Az elállási jog gyakorlására előírt határidő attól a naptól kezdődik, amelytől a fogyasztó a szerződést megköti és a termék átvétele közötti időszakban is gyakorolhatja, illetve a megrendelt árut átveszi.
  3. Ha a webshop elmulasztja a tájékoztatást az elállási jogról, akkor a 14 napos elállási határidő 12 hónappal meghosszabbodik.
  4. A webshopnak az elállást követő 14 napon belül vissza kell térítenie a fogyasztó részére a termék árát.
  5. A fogyasztó az elállási jog gyakorlásának napjától számított 14 napon belül köteles visszaküldeni,vagy átadni a terméket a webshopnak.
  6. A jogszabály megtiltja a webáruház üzemeltetőnek, hogy az általa kínált fizetési mód igénybevétele után fizetendő díjat meghaladó további díjat terheljenek a fogyasztókra. Ha a fogyasztó nem a legkevésbé költséges, szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozást választja, elállás esetén az ebből adódó többletköltséget a vállalkozás nem köteles megtéríteni. Ha a fogyasztó a termék ellenértékét a fuvarozó cégnek kívánja megfizetni szállítási módot jelölte meg és a terméket nem veszi át a fuvarozó cégtól, annak oda-vissza szállítási díja a fogyasztót-megrendelőt terheli. Meg nem fizetés esetén jogi következményt von maga után.
  7. A webshop köteles gondoskodni arról, hogy a fogyasztó a szerződési nyilatkozatának megtételekor kifejezetten tudomásul vegye, hogy nyilatkozata fizetési kötelezettséget von maga után. Ha a nyilatkozat megtétele gomb vagy hasonló funkció aktiválásával jár, a gombot vagy a hasonló funkciót könnyen olvasható módon fizetési kötelezettséggel járó megrendelés vagy ennek megfelelő, egyértelműen megfogalmazott felirattal kell ellátni, amely jelzi, hogy a szerződési nyilatkozat megtétele a vállalkozás javára teljesítendő fizetési kötelezettséget von maga után. Ha a vállalkozás nem tett eleget e bekezdésben foglalt kötelezettségének, a fogyasztó szerződési nyilatkozatát megtámadhatja.
  8. A rendelet a jótállás és a szavatosság szabályairól, valamint ez elállási jog gyakorlásához minta nyilatkozatokat is közöl.

Elállási -felmondási nyilatkozat: /fotky5924/elallasi_felmondasi_nyilatkozatminta.doc

Keresés